webpage

FŐOLDAL
- ÁRAJÁNLAT KÉRÉS - SZOLGÁLTATÁSOK - ELÉRHETŐSÉGEINK - REFERENCIÁK
     
 

Termékek // Műszaki leírás

Termék leírás
Ablakok
Bejárati ajtók
Ajtópanelek, díszüvegek
Erkély ajtók
Redőnyök
Szúnyoghálók

VEKA 70mm 5 kamra
VEKA 76mm 6 kamra
VEKA 82mm 7 kamra
HORIZONT PS® penta plus

Általánosságban

Ablak fogalommagyarázó
Ablakformák, Szinek, Funkciók

Hőszigetelt Üveg
Vasalat
Párkány-Könyöklő
Télikertek
Szellőzés
ISO_9001
 

Ablak fogalommagyarázó


Hibásműködtetés gátló:
Megakadályozza a véletlen átállítást nyíló üzemmódból bukó üzemmódba (lehetetlenné teszi a buktatást a szárny nyitott állapotában).A szárny megvezetésével biztosítja az ablak biztonságos működését, továbbá elősegíti a szárny könnyed behajtását buktatott állapotból zárt állapotba, kizárva a szárny és tok közötti súrlódás lehetőségét. Ez a biztonsági elem alapáras tartozéka az általunk kínált Aluplast ablakoknak.

Párkányfogadó/zp:
Záróprofil, az ablakok aljához rögzíthető, profil anyagú, a párkánycsatlakozást segíti elő.

Toktoldó:
A profil anyagából készül, közvetlenül csatlakoztatható a tokra, a tok szélesítésére / magasítására szolgál, alkalmazható redőny előkészítéshez, hézagpótláshoz, stb.

Vasalat:
A vasalat azokat a szerkezeti elemeket jelenti, amelyek az ablak működését biztosítják. A biztonságért is a vasalat felelős, valamint a szerkezet terhelhetősége is nagyrészt ettől függ. Ide tartozik a hibásműködtetés-gátló is.
Ma már ez is alapfelszereltségnek mondható, és egyre elterjedtebb a "biztonsági vasalat" is. Ebben az esetben a vasalat megoldásai nagyobb biztonságot nyújtanak betörés ellen.
Létezik rejtett vasalat is, ebben az esetben a vasalati elemek egyáltalán nem láthatóak az ablakon. Ez esztétikai szempontból jelent előnyt.

Üvegezőléc:
A profil anyagából több formában készül, szerepe az üveg rögzítése a profilhoz.

PUR hab:
Szigetelőanyag, a fal és a nyílászáró szerkezet közti rés tömítésére, szigetelésére szolgál.
Soroló profil:
Több szerkezet egymás mellé való illesztéséhez szükséges, pl.: erkélyajtó és a mellette lévő ablak.

Rejtett soroló:
Több szerkezet egymás mellé való illesztéséhez szükséges, pl.: erkélyajtó és a mellette lévő ablak.

Dilettációs/merevített soroló:
Nagy méretű üvegfalaknál, szalagablakoknál 4 m-ként a dilatációs mozgás miatt. Befoglaló mérettől függően bejárati ajtó(k) és üvegfalak összeépítéséhez. A beépítés módjától függően különböző méretű toktoldó profilok felhasználása is szükségessé válhat.
Leggyakrabban előforduló alkalmazási terültek:

  • A nyílászáró kávás falnyílásba történő beépítésekor,
  • Sorolt szerkezetek mögötti válaszfal csatlakozás esetén,
  • Az ablak- vagy ajtótokra ráforduló utólagos hőszigetelés esetén.

Álosztók:
Az üvegosztóknak új épületeknél általában díszítő szerepük van. Régi épületek, lakások ablakcseréjénél a tetszőleges elrendezésnek köszönhetően az eredeti nyílászáró osztásait lehet utánozni két üveg közötti légrésben tartóval elhelyezve, 8 illetve 16 mm vastagságban, valamint az üvegekre ragasztva.

Szárnyosztó, tokosztó:
Az üvegosztóknak új épületeknél általában díszítő szerepük van. Régi épületek, lakások ablakcseréjénél a tetszőleges elrendezésnek köszönhetően az eredeti nyílászáró osztásait lehet utánozni. Valódi osztók,

Tokosztó:
A nyílászáró üvegfelületének esztétikai módosítására, megosztására szolgáló elem, ragasztott vagy a két üvegfelület közé helyezett formában, különböző méretekben és színekben kapható.

Low-e üveg:
Valójában egy float üveg, amely egyik oldalára elektromágneses úton fém oxid réteget hordanak fel. A bevonattól színe a float üvegéhez képest csak kis mértékben változik. E nemesfémréteg a hőszigetelő szerkezetben az üvegtáblák közötti légrés felé néző felületen helyezkedik el. A fény és napsugárzás szinte akadálytalanul jut be a helyiségbe, ezzel szemben az épületben keletkezett meleg belül marad. Hőszigetelt üvegként gázzal töltve még fokozható a hőszigetelő tényezője.

Float üveg:
A float üveg egy folyamatos üvegszalag olvasztott ónon történő úsztatásával készül. Teljesen víztiszta, felülete maximálisan sík. Felhasználás: Hőszigetelt üvegek készítésére, ahol fontos a magas fényáteresztés. Ablakok, üvegházak és megmunkálva számtalan felhasználási területet említhetnénk. A float üveg edzhető, hajlítható, laminálható

4-16-4:
4 mm vastag víztiszta float üveg - 16 mm légrés - 4 mm float/low-e üveg

Biztonsági üveg:
Két vagy több síküveg, illetve mintás üveg összeállításából, egy vagy több víztiszta, színes fóliával készül, ez a fólia határozza meg rugalmasságát, szilárdságát. Tulajdonsága, ha az üveg összetörik a részek a fóliára ragadva csökkentik a sérülés lehetőségét és vagyonvédelmi "eszközként" nehezítik a behatolást, betörést. Felhasználás: Nyílászárókba, ahol fennáll a sérülés veszélye az üvegek összetörése, továbbá kirakatok, tetőszerkezetek stb.

Reflexiós, stopsol üveg:
A Stopsol egy fényvédős üveg, amelyen egy vékony fém oxid réteg van. A réteget víztiszta és önmagába színezett üvegen is használják. A bevonat egy kemény réteg, ami a környezeti változásoknak is ellenáll. Felhasználás: Teljes üvegfalrendszer, bejárati ajtók, stb.

Légkamra:
A tok keresztmetszetében lévő, egymástól elválasztott, levegővel telített cellák. Az ablak szigetelésében játszanak nagy szerepet.

Hőszigetelő üvegszerekezet:
A hőszigetelő üveg általában két üveglapból áll, amely szerkezet megfelel a funkcionális és mechanikus elvárásoknak. A két üveglap közötti távolságot a távtartó léc határozza meg, mely töltve van páramenetesítő anyaggal. Az üveglapok széle és a keret kétkomponensű tömítő anyaggal van tömítve. Az egész konstrukció egy hermetikusan lezárt teret hoz létre az üveglapok között. A különböző üveg kombinációk határozzák meg, hogy a hőszigetelő üveg szerkezet milyen célra szolgáljon.

Katedrál üveg:
Két görgő közé folyamatosan öntött üveg. A minta lehet mindkét illetve csak az egyik oldalán. A katedrál lehet víztiszta, sárga és bronz, néhány minta homokfúvott. Felhasználás: Belső nyílászárókba, térelválasztókba és olyan helyekre ahol nem kívánatos az átlátszóság, viszont a fényáteresztés fontos.

Résszellőző:
A résszellőző rendszeres légcserét biztosít és utólag is nagyon egyszerűen felszerelhető.

Szellőző vasalat:

A szellőző vasalat segítségével a szárny minden kívánt nyitási távolságban rögzíthető. A Roto NT rögzítővasalata lehetővé teszi, hogy a nyitott szárnyat fokozatmentesen rögzítsük. A becsapódó ablak így már a múlté.
 
 
webpage


Oldaltérkép Főoldal | Árajánlat kérés | Szolgáltatások | Kapcsolat | Referenciák
Kovács Sándor| Copyright C 2010-2020 | Minden jog fenntartva


Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php5) in Unknown on line 0