webpage

FŐOLDAL
- ÁRAJÁNLAT KÉRÉS - SZOLGÁLTATÁSOK - ELÉRHETŐSÉGEINK - REFERENCIÁK
     
 

Termékek // Műszaki leírás

Termék leírás
Ablakok
Bejárati ajtók
Ajtópanelek, díszüvegek
Erkély ajtók
Redőnyök
Szúnyoghálók

VEKA 70mm 5 kamra
VEKA 76mm 6 kamra
VEKA 82mm 7 kamra
HORIZONT PS® penta plus

Általánosságban

Ablak fogalommagyarázó
Ablakformák, Szinek, Funkciók

Hőszigetelt Üveg
Vasalat
Párkány-Könyöklő
Télikertek
Szellőzés
ISO_9001
 

Ablak


A termék leírás részben részletes tájékoztatást olvashat arról, milyen műszaki paraméterrel rendelkező nyílászárókat forgalmazunk. Itt inkább néhány mondatban bemutatnám az egyes ablak típusokat, hogy megkönnyítsük eligazodását a termékek széles választékában.

Fix ablak:
Fix ablaknak hívjuk azokat a nyílászárókat, amelyeknek nyitási lehetősége nincs. Az üveg egy műanyag keretbe van bele helyezve, a keretben természetes itt is van acélmerevítés. Érdemes oda figyelni arra, hogy 3-4 m2 üvegfelület fölött a sima 4-16-4-es üvegnek már nagyon nagy lehet a mozgása. Ilyenkor érdemes biztonsági üveget választani vagy a szerkezetet megosztani osztóbordákkal.

Nyíló ablak:
A nyíló ablaknak azokat a nyílászárókat nevezzünk, amelyek egy irányban kinyithatóak és egyéb funkciójuk nincsen. Itt a műanyag tokból és szárnyból áll a termék. Fontos megjegyezni, hogy a nyíló vasalat 100 cm szélesség fölött nem ajánlott, mert záródási pontok csak egy oldalt vannak benne így egy nagyobb szélnyomásnál előfordulhat, hogy a szél bejut a lakásba. 100 cm fölött javasoljuk a nyíló - bukó ablak használatát.

Nyíló - Bukó ablak:
A nyíló - bukó ablakok az egy oldalra történő nyíláson kívül már bukó fokozatra is állíthatóak. Ez azt jelenti, hogy a kilincs állításával tudja szabályozni nyitva vagy bukóra szeretné használni az ablakot. A bukó fokozat esetén az ablak felső része függőleges irányban megbukik 20-25 cm-re. Ez elegendő a folyamatos szellőztetéshez így az ablak hosszabb távon is nyitva lehet így biztosítva a folyamatos friss levegő utánpótlást.

Bukó ablak:
A bukó ablak a nyíló - bukótól annyiban különbözik, hogy nyitni nem lehet csak buktatni az előbb leírtak alapján. Elsősorban olyan helyre javasoljuk ahol, szinte folyamatos levegő utánpótlásra van szükség. Bukó ablak révén gyakorta kapjuk, azt a kérdést hogyan lehet takarítani? A bukó ablakok kiakaszthatóak és vízszintesig leengedhetők, így biztosított a takarítás lehetősége.

Kétkilincses bukó ablak:
Ezt a típust akkor javasoljuk, ha az ablakunk magassága meghaladja a 100 cm-t. A  kétkilincses bukó ablaknak a lényege az, hogy mindkét bukó oldalán van benne vasalat és azok zárásával, még nagy szélnyomás esetén is jó védelmet kapunk.

Váltószárnyas ablak:
Eljutottunk a kétfelé nyíló ablakokhoz. Váltószárnyas kétfelé nyíló ablaknak azt a szerkezetet nevezzük, ahol a szárnyak egymásra záródnak és amikor kinyitjuk mindkét szárnyat középen nem marad benne osztás. Előnyét az jelenti, hogy nincs benne osztás így akár nagyobb dolgok is átpakolhatók rajta, ami nem elhanyagolható tény egy költözéskor vagy egy nagyobb bútor vásárlásakor. Hátránya viszont az, hogy csak az egyik szárnyon van kilincs, így az a szárny, amin nincs kilincs csak akkor nyitható ha  a másik szárny is nyitva van.

Tokosztott ablak:
Kétszárnyú ablak, minkét szárnyon kilinccsel, így akár egymástól függetlenül is tudjuk nyitni vagy buktatni a két szárnyat. Kérhető csak nyíló kivitelben vagy úgy, hogy az egyik szárny bukó - nyíló, de akár mindkét szárny is lehet bukó nyíló. Előnye még, hogy a két szárnyat megosztó borda stabilitást nyújt a szerkezetnek így az nincs kitéve a szárnyak egymáshoz képesti elmozdulásának.

Összetett szerkezetek:
A korábban felsorolt termékek mindegyike akár kombináltan is elképzelhető. A megvalósításnál csak az ügyfél igénye a mérvadó. Lehet például bukó ablak mellé nyílót csinálni vagy fix ablak mellé bukót. A lehetőségek tárháza kifogyhatatlan bármilyen igényét tudjuk teljesíteni.

 
 
webpage


Oldaltérkép Főoldal | Árajánlat kérés | Szolgáltatások | Kapcsolat | Referenciák
Kovács Sándor| Copyright C 2010-2020 | Minden jog fenntartva


Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php5) in Unknown on line 0